Tiesitkö että lain mukaan yksityistä pysäköintivalvontamaksua ei tarvitse maksaa!
Lue lisää: Älä maksa yksityistä sakkoa!

sunnuntaina, helmikuuta 04, 2018

Q&A - Häriköintiä

"Osaisitko neuvoa mitä tehdä? Pienellä paikkakunnalla taloyhtiössämme asuu neljähenkinen perhe jonka täysi-ikäinen poika ahdistelee alaikäistä tytärtämme sanallisesti. Heittelee törkeitä seksuaalissävytteisiä kommentteja tyttäremme ulkonäöstä, vaatteista ja tekee suoria seksihdotuksia. Pojan vanhemmat vetoavat siihen että poika on kuulema sairas henkisesti, mutta ei saa mistään mitään apua. Poliisi taas kysyy aina onko jotain konkreettista tapahtunut, heille ei riitä suullinen häirintä. Rikosilmoitus on tehty, poliisi soitti perheelle, ei vaikutusta. Rikosilmoitus ei johtanut mihinkään. Poliisilla on parempaakin tekemistä. Pojan puhutelu ei auta mitään ja vanhemmat eivät ota vastuuta. Häirintä kuitenkin jatkuu, on jatkunut jo toista vuotta. Viimeisin poliisin kommentti oli että meidän pitäisi ehkä muuttaa pois. Mitä tässä oikein voi tehdä?"

Näyttää siltä että kaikki lailliset toimenpiteet asian ratkaisemiseksi on tehty. Siinä vaiheessa kun viranomaiset eivät tee enää asialle mitään olette pisteessä jossa ainoa ratkaisu löytyy teidän omista menettelytavoista.

Ei ole pitkä aika taaksepäin kun poliisi on julkisesti kommentoinut, että iso osa "pienemmistä" rikoksista jää tutkimatta, koska ei ole resursseja. Resursseja on  käytettävä isompien ja yhteiskunnallisesti merkittävämpien rikosten ratkaisuun. Se mikä poliisin ja viranomaisten mielestä on "pienempi" ja "merkityksettömämpi" rikos voi  uhrin kannalta olla merkittävä koko loppuelämään vaikuttava tapahtuma.

Ei ole yllättävää että poliisi kehottaa uhria muuttamaan pois. Tämä on tuttua jo koulukiusaamistapauksissa. Tämä osoittaa tyypillisen suomalaiseen yhteiskunnalliseen oikeusjärjestykseen pesiytyneen paiseen jossa rikokseen syyllistynyttä hyysätään jonkin hänen taustallaan olevan tapahtuman takia. Rikollista pitäisi siis ymmärtää sen takia, että hänellä on ollut vaikea lapsuus, hän on kokenut vakavia traumoja tai hän on sairas. Tällä asenteella uhrin pitäisikin suomalaisessa yhteiskunnassa vain kiltisti tyytyä omaan kohtaloonsa ja kärsiä, koska rikollisen taustassa on elementtejä jotka selittävät hänen käytöstään. Näitä elementtejä pitäisi siis ymmärtää.

Jokainen täysijärkinen tajuaa, että riippumatta taustoista, rikos on aina rikos eikä sen merkittävyyttä voi vähentää rikollisesta johtuvilla vaikutteilla. Sen takia onkin kornia että rikoksen voi lopettaa myös toisella rikoksella.

Väkivallan käyttö on erinomainen ratkaisukeino siinä vaiheessa kun kaikki muut järjelliset keinot on käytetty. Uhrin ei pidä tyytyä asemaansa vain sen takia että kukaan muu ei tee mitään. Koettu väkivalta ja sen uhka tehoaa 98% henkilöistä riippumatta siitä onko kohde rikollinen vai ei. Kun mikään muu ei muuta ihmisen toimintamallia, väkivalta muuttaa varmuudella.

Kun oikeutta ei saa muuten, se on itse otettava omiin käsiin. Uskomme vahvasti että tapauksessanne naapurin poikaan kohdistettu riittävä ja tehokas väkivalta saa hänet lopettamaan ahdistelun. Ratkaisun toteuttaminen kannattaa suunnitella huolella.


oikeusjakohtuus.blogspot.com

Lue myös:
Väkivallalla eroon koulukiusaamisesta


10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se just on. Olen nähnyt läheltä kun narsisti piinaa naapuriaan. Poliisi ei saanut loppuu. Oikeudesta tuli sakkotuomio kotirauhan rikkomisesta. Ei loppunut. Kaverin kanssa sitten hoidettiin. Meni viesti perille narsistillekin.

Anonyymi kirjoitti...

Sairasta. Väkivaltaa ei ole oikeus koskaan käyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Hoitoon kannattaa hakeutua ja äkkiä ...

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Väkivaltaa ei ole oikeus koskaan käyttää.

Suosittelisin muuttamaan lausuntoa hieman, sillä sitä on tässä maassa oikeus käyttää moninkin tavoin täysin laillisesti.

Vai miten kuvittelit hoitaa tilanteen, jossa toinen käy kimppuun? Puhumalla lämpöisiä, heittämällä pari vitsiä, kutsumalla raamattupiiriin?

Imulippo kirjoitti...

Väkivalta lopettaa vittuilun.

Anonyymi kirjoitti...

Naapuri naarmutti autoa avaimilla. Oikein parin metrin juova kylkeen. Kehui vielä kännipäissään. Korjautin ja kuukausi myöhemmin taas uudelleen. Kännissä. Viikko sitä tapasin sattumalta roskiskatoksella. Hakkasin ihan pillun päreiksi ja kunnon potkut päälle. Loppu naarmuttelu ja kiersi kaukaa. Ei siihen poliisia tarvi. Niistä ei ole mitään vitun hyöytyä.

Anonyymi kirjoitti...

"Tällä asenteella uhrin pitäisikin suomalaisessa yhteiskunnassa vain kiltisti tyytyä omaan kohtaloonsa ja kärsiä, koska rikollisen taustassa on elementtejä jotka selittävät hänen käytöstään. Näitä elementtejä pitäisi siis ymmärtää."

Hullu banaanivaltiohan tämä on. Käytännössä ainut tapa hoitaa oikeastaan mikä tahansa ongelma on kuitata tappiot, pakata kamppeet ja muuttaa muualle, eli homma toimii tasan tarkaan niin kauan kuin kaikki menee kuin elokuvissa, mutta heti kun kohtaat ensimmäisen ongelman menetät jokaisen sentin minkä olet investoinut omia rahojasi asiaan liittyen.

Juuri tämän takia Suomi on Euroopan paskimpia (ellei paskin) valtio asua ja elää, ja vain totaalinen idiootti jää tänne mielipuoliseen hölmölään pilaamaan elämänsä jos on mahdollisuus lähteä muualle.

Oikeuslaitos ja viranomaiset? Älkää naurattako. Jos viet minkä tahansa asian oikeuteen asiaa jauhetaan vuosikausia, ja vaikka voittaisit jutun korvaukset ovat jo alunperinkin mitättömiä oikeudenkäyntikuluihin nähden, jotka saatat lisäksi joutua maksamaan itse, eikä häiriköllä tai hyökkääjällä ole yleesä tuloja, joten oikeudenkäynti oli alunperinkin tyhjänpäiväistä ajan ja rahan haaskausta.

Viranomaiset tekevät päätöksiä yleensä vain haitaksesi, joten suuressa osassa taapuksissa viranmaisten kanssa asioinnista on vain haittaa.

Väkivalta taas toimii vain siinä tapauksessa jos et omista etkä hanki mitään, etkä aio koskaan omistaa tai hankkia mitään, jolloin voit huoletta käydä hakkaamassa hyökkääjän ja korjata ongelman itse.

Markus kirjoitti...

Voin allekirjoittaa tämän neuvon.

Olin itse vuosia sitten koulukiusattuna. Vuosia. Kaikki normaalit rauhanomaiset keinot kokeiltiin. Kuraattoria sitä ja opinto-ohjaajaa psykologia ties mitä. Kaiken maailman puhutteluita rehtorin kansliassa. Loppujenlopuksi tilanne alkoi olla kuin minä olisin syyllinen siihen kiusaamiseen. "Hei kyllä sussakin on vikaa". "Sun nyt pitää vain kestää eikä olla tuollanen"... Eli siis kiusaajina ei ollut vain ne varsinaiset kiusaajat, vaan myös nämä auktoriteetit minkä pitäisi mukamas auttaa jotain ja pitää kouluympäristön turvallisena... Kaiken maailman rehtoria sun muuta turhaketta.

Sitten tapahtui jotain. Varsinainen pääkiusaaja sattui tulemaan vastaan ihan keskustassa muina miehinä käveli. Olin kuin pantteri. Hakkasin sen niin verille kuin vain koskaan voi hakata, on ihme, että se jäi henkiin. Hakkasin sen päätä viereiseen tiiliseen seinään oikein urakalla. Siis oikeasti se sai sellasen löylytyksen, että muistaa lopun elämänsä. Siinä vaiheessa kun ohikulkijat puuttuivat tilanteeseen, olin sullomassa sitä katuviemäriin pää edellä sellanen reikänen kansi siis minkä tempasin pois. Itse sitten päädyin poliisivankilaan, eli siis putkan lattialle joksikin aikaa. Kun tuli kuulustelut, sanoin poliisille että haistakaa tekin pitkä vittu. Seuraavan kerran kun joku minua kiusaa, siitä tulee ruumis ja saatte hakea sen säkissä. Ihan sama mitä mulle teette, ei kiinnosta. Joku päivä kuitenkin pääsen vapaaksi. Muuta sanottavaa mulla ei ole.

Kiusaaminen loppui siihen... Eikä sen jälkeen kukaan ole enää mua kiusannut...

Näin jälkeenpäin ajatellen, en oikeastaan ole vihainen noille varsinaisille kiusaajille. Ne sentään rehellisesti vain kiusasi syystä jos mistäkin. Mutta ne kaikki rehtorit, ohjaajat, lässyttäjä-tätit ... Ne joiden piti auttaa. Toivottavasti palavat helvetissä koko remmi! Täysin turhia ja tyhjänpäiväsiä. Ihan niin kuin ne poliisitkin joiden pitäisi auttaa uhreja ja ottaa rikollisia kiinni...

Että Suomen olosuhteissa. Tämä on se ainoa toimiva tapa. Suomessa kun kuvio ihan oikeasti menee väärinpäin. Uhri on paskaa ja rikollinen on kuningas. Ehkä kannattaa ainakin hetkeksi siis olla rikollinen, jottei tarvitse olla uhri.

Markus kirjoitti...

Jatkoa...

Tuomioksi tuli muutama sata euroa sakkoa ja saman verran vahingonkorvauksia. Olinhan itsekin vielä lapsi. Maksoin joskus moiset pois ulosoton kautta ja sillä hyvä.

Nyt olen päälle kolmekymppinen. Tällä hetkellä sairaseläkkeellä. Niin vakavat jäljet tuo kiusaaminen minuun jätti, että joudun lopun elämäni olemaan "pois pelistä".

Tuo pääkiusaaja on kuollut. Oli huonoilla teillä ilmeisesti pitkään koulujen jälkeenkin. Vankilakierrettä yms. En tiedä mihin mömmöihin sitten kuoli. Ei kuitenkaan sentään minun tekemään höykytykseen.

Loput kiusaajat saavat nyt sitten elättää minua kun maksavat korkeita eläkemaksuja. Se on ihan oikein. Näin minä sen asian näen. Jos yhteiskunta haluaa säästää rahojaan, ehkä kannattaisi ensin muuttaa kulttuuria niin päin, että uhri on se kuningas ja rikollinen on ... rikollinen...

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on fasistinen oikeistolaisvaltio jossa kaikenlaiselle kiusaamiselle, kyttäämiselle ja kyykyttämiselle on valtiovallan siunaus, oli kyseessä sitten koulukiusaaminen, ahdistelu tai vaikka työttömien aktiivimalli.

Valittaa voi mutta aina se johda mihinkään. Joten usein ainoat vaihtoehdot ovat käyttää oman käden oikeutta tai muuttaa johonkin oikeasti demokraattiseen oikeusvaltioon kuten esim. Ruotsiin tai Viroon jossa itsekin asun ja teen bisnestä. Ei ole tullut kertaakaan mieleen muutta takaisin paskamaahan nimeltä suomi.